Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Van Valkengoed wint studiebeurs aan Cruyff Institute for Sport Studies

Auteur: Thijs van Valkengoed

Studiebeurs Master in Coaching gewonnen!

Het Johan Cruyff Institute for Sport Studies, Telesport en Eurosport hadden voor de zomer een actie om een beurs te winnen voor een masterstudie, namelijk voor de International Master in Coaching (MIC) en de International Master In Sports Management (MISM).

Aangezien ik net mijn topsportzwembroek aan de wilgen had gehangen, trok ik de stoute schoenen aan en gaf me op voor de kans op een MIC-beurs.

Daarvoor moest je een CV met motivatie insturen, een soort sollicitatiebrief. Dat was de eerste selectie. Vervolgens werd ik op basis van mijn brief uitgenodigd voor een interview in het Olympisch Stadion, waar het Johan Cruyff Institute for Sport Studies gevestigd is en ook Eurosport. Daar strak in het pak - en veel te vroeg, maar dat moet wel als je naar Amsterdam gaat - aangekomen, zaten drie mensen om mij van alles en nog te vragen. Later kwam er nog een vierde persoon bij. Zij waren allen van het Instituut en Eurosport.

Aan de hand van hun - soms best wel lastige - vragen, gaf ik zo uitgebreid mogelijk antwoord. Tot slot van het gesprek werd mij verteld, dat ik aan het einde van de week erop te horen zou krijgen of ik een beurs had gewonnen.

Direct aan het begin van die week (het was in de eerste helft van juli) kwam er al een telefoontje. Ik had een een beurs gewonnen! Ik sprong een gat in de lucht! Een betere manier om de vakantie te beginnen kon ik niet bedenken!

Vandaag, donderdag 30 september, begon mijn eerste lesdag en daar heb ik natuurlijk enorm naar uitgekeken!

Meer over de beurzen voor de MIC en de MISM is te lezen in een artikel van De Telegraaf (Telesport) van zaterdag 25 september.

Zie dit artikel Alles voor een betere sport op de website van het Johan Cruyff Institute for Sport Studies. Ik ben de tweede van rechts op de grote foto en de middelste van de kleine foto's.

Op de grote foto staan (v.l.n.r.) sporters, die een MIC of MISM hebben gewonnen en ook aanwezig waren bij de Open Dag van de Johan Cruyff Foundation, waar ik ambassadeur van ben:
Niels Breuker, Ronald Rademaker, Andreas van der Weijde, Renate Groenewold, Julienne Alkema, Barbara de Loor, Ramon Alegre, Marco Dijkema, Tessa van der Panne, Sabrina Buur, Jacques Brinkman, Thijs van Valkengoed en Mitchell van Waardenburg.

Grappig is, dat Sabrina (MISM) en ik samen naar de EJOD in Esbjerg (1999) en EJK in Duinkerken (2000) zijn geweest.