Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Nationale Zwemcompetitie deel 2

Auteur: Jolijn van Valkengoed

Zondag 16 november moest er weer keihard gezwommen worden om zo min mogelijk seconden (en zoveel mogelijk punten) te verzamelen in de tweede ronde van de Nationale Zwemcompetitie. In het Wedde te Voorschoten was het weer een spannende strijd tussen De Columbiaan, Zeester-Meerval en WVZ. Aan het einde van de zwemsessie hadden wij (WVZ) nipt, met 4 seconden, van De Columbiaan gewonnen.

In het eindklassement van de tweede ronde veroverde WVZ de derde plek achter De Dolfijn en De Dinkel. Bij de vorige ronde behaalden we nog de vijfde plaats. In de totale puntentelling (volgens de vorig jaar ingevoerde methode) staat WVZ nu op de vierde plaats met 24 punten. De Columbiaan heeft er 25, De Dinkel 28 en De Dolfijn 30.

Bij WVZ konden Ensger Kotterink (ziek) en ik (blessure) helaas niet deelnemen. Dat was uiteraard in het voordeel van de andere zwemvereningen, maar WVZ heeft ondanks dat toch geweldig haar mannetje (vrouwtje) gestaan! Iedereen zwom voor wat hij of zij waard was en er kwamen een heleboel (vette) persoonlijke records op de klokken. Zelf ben ik ook nog even afgereisd naar het zwembad om te kijken hoe iedereen het deed. Eerst was ik even in het zwembad en vervolgens heb ik op de tribune plaatsgenomen. Erg leuk om eens te zien hoe het er daar aan toe gaat. Ik kan vertellen dat de ouders minstens net zo fanatiek zijn als de zwemmers!

PR Thijs op de 400 wissel
Thijs kwam aan de start op de 400 meter wisselslag en in de 4x100 meter wisselslagestafette op de schoolslag. Op de 400 meter wisselslag kwam er een mooi persoonlijk record uit. Hij zwom naar een tijd van 4.31.49. De estafette zwom hij samen met Wouter Smeets (rugslag), Raymond van de Merwe (vlinderslag) en Martijn Smeets (vrije slag). Martijn zette de tijd stil op 3.51.38. De tweede ploeg van WVZ met Sander Smeets, Thomas Kersten, Marcel Thijsse en Mike Stoffer eindigen op een mooie tweede plaats.

De volgende ronde van de competitie is op zondag 18 januari 2009. Dat wordt dan alweer de derde ronde en het belooft opnieuw bijzonder Spetterend en Spannend te worden!