Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Limietwedstrijd in Barneveld

Auteur: Jolijn van Valkengoed

Op zaterdag 17 november zwommen Thijs en ik een limietwedstrijd in Barneveld. Voor ons allebei was het een flinke tijd geleden, dat wij in de Veluwehal in het water lagen.

Deze wedstrijd was de laatste wedstrijd voor de taper in verband met de belangrijke wedstrijden in december. Na dit weekend worden er al minder meters gemaakt in de trainingen en kunnen wij zelfs al een aantal keren 's ochtends langer blijven liggen in ons bed!

Thijs kwam, ondanks het ongeluk van deze week, aan de start en wel op de 100 school en de 100 vrij. Op de 100 meter schoolslag liet hij de klokken stil staan op 1.01.98 en op de 100 meter vrije slag op 53.51. De laatste tijd betekende een beste seizoenstijd en was bovendien net boven zijn PR. Beide tijden geven veel vertrouwen voor december, zeker gezien de blauwe plekken van Thijs aan zijn knie en hand.

Ik kwam alleen aan de start op de 200 meter wisselslag. Het was een nette en goed verzorgde race, maar wat tempo betreft een beetje te traag. Mijn tijd was 2.19.12.