Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Als afsluiting van het trainingskamp: FINTAN deel 1

Auteur: Jolijn van Valkengoed

Als afsluiting van het trainingskamp in Wachtebeke zwommen Thijs en ik zaterdag 27 oktober in Drachten deel 1 uit de FINTAN-reeks.

Er hing in zwembad "de Welle" een gezellige en sportieve sfeer. De series lagen allemaal goed vol. De eerste twee programmanummers bestonden uit de 400 meter wisselslag voor zowel heren als dames en er waren bij beide programmanummers twee series met de volle acht banen bezet. Ook de andere programma's mochten er zijn wat betreft de bezetting.

In Drachten werd gebruik gemaakt van elektronische tijdwaarneming en dat is natuurlijk altijd een plezierige bijkomstigheid.

Voor Thijs stonden de 200 meter schoolslag en de 100 meter vlinderslag op het programma. Na een pittig trainingsweekje hadden wij een aantal doelen meegekregen van Mark. Thijs moest op de 200 meter schoolslag onder de 1.03.50 afgaan en dat was hem gelukt. Vervolgens tikte hij als eerste aan in een tijd van 2.15.16. Dat lag net iets boven de tijd, die hij in Aken zwom. Op de 100 meter vlinderslag liet hij de klokken stilstaan op 58.88. Bij beide afstanden kon je goed zien, dat vermoeiheid een grote rol speelde bij de laatste baan en dan is het juist belangrijk om je koppie niet te laten hangen en door te gaan en dat deed Thijs heel goed.

Zelf moest ik op de 200 meter schoolslag en de 200 meter wisselslag starten. Op de 200 meter schoolslag moest ik ook hard afgaan en startte ik in een goede 1.11.3. Aangezien de vermoeidheid, zowel bij Thijs als bij mij, behoorlijk in onze benen zaten, ging ik natuurlijk behoorlijk kapot. Toch zwom ik een mooie 2.32.82 naar de eerste plek, net boven mijn nieuwe PR van Aken. Voor de 200 meter wisselslag kreeg ik als doel mee hard te zwemmen op de 50 meter rugslag en dat was goed gelukt. Ik tikte als eerste aan in nette 2.20.13.

We kunnen terug kijken op een goede afsluitende "training" na een geslaagd trainingskamp in Wachtebeke. Ondanks de vermoeidheid en de spierpijn hebben wij toch allebei twee mooie races neer weten te zetten!

Voor een verslag van de wedstrijd zie ook: Zwemkroniek.com.