Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Topsportles op KBS De Golfslag in Swifterbant

Auteur: Thijs van Valkengoed

Vrijdag 24 april ging ik aan het einde van de ochtend richting Swifterbant. Daar aangekomen had ik basisschool De Golfslag al snel gevonden. De leerlingen waar ik bij op bezoek kwam, waren nog lekker aan het buitenspelen. Het weer was er ook naar. Hun leraar kwam al meteen naar mij toe.

Eenmaal binnen stelde hij mij voor aan de leerlingen van groep 8. Toen kon de topsportles echt beginnen. We begonnen met de vraag wie van de kinderen er allemaal aan sport deed. Dat was het grootste gedeelte van de groep. Daarna vertelde ik over mijn sport en wat ik allemaal al had meegemaakt. Dat verhaal wordt steeds langer, want ik zwem nu al 10 jaar grote internationale toernooien. Daarvoor zwom ik ook al de nodige jaren, maar toen gewoon alleen competitie en nationaal. Hierover mochten de leerlingen natuurlijk vragen stellen en was er tijd voor een stukje video.

Vervolgens ging ik in op nog een ander verhaal, want naast sport is school ook erg belangrijk. Ik vertelde over mijn eigen basisschool, middelbare school en mijn verdere opleiding. En sinds een jaar ben ik aan het werk bij de Politie Amsterdam-Amstelland en ook dat is natuurlijk leuk om te vertellen!

Wanneer de kinderen vragen hadden over alles wat ik had verteld, konden ze die tussendoor stellen. De meester was ook erg enthousiast en stelde al vragen, die later nog aan bod zouden komen.

Na de eerste vragenronde was het tijd voor mijn zwemtas met alle trainings- en wedstrijdspullen. Daarbij mochten de kinderen raden wat er allemaal in zat en dat geeft vaak veel plezier. Toen mijn tas leeg was, gingen we met zijn allen in op serieuzere onderwerpen, zoals de leuke en minder leuke dingen aan (veel) sporten. Uiteindelijk hadden we daarna nog tijd voor wat slotvragen en natuurlijk de handtekeningen.