Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Topsportles op OBS 't Kofschip in Zeewolde

Auteur: Thijs van Valkengoed

Op 18 september ging ik naar openbare basisschool 't Kofschip in Zeewolde voor een topsportles. Op het schoolplein aangekomen werd ik, in mijn witte trainingspak, door de kinderen meteen herkend. Dat hadden ze met de Olympische Spelen natuurlijk op TV gezien. Er werd al meteen gevraagd voor een handtekening, maar die kregen ze pas aan het einde van de les.

Voor de deur van de school werd ik al opgewacht door de leraren en ik kreeg meteen een kop thee aangeboden. Ook de directeur, een oud atleet, heette me hartelijk welkom. Daarnaast mocht ik de klas zien, waar ik zou gaan zitten. De pauze was afgelopen en de kinderen kwamen naar binnen. De directeur van de school leidde mijn les in en vervolgens mocht ik beginnen.

Verzelfsprekend vroeg ik de kinderen eerst wie ik was en wat ik deed. Dat wisten ze me allemaal precies te vertellen. Daarna kwam mijn 'levensverhaal' aan de beurt. Bij mijn weten vonden de kinderen dat erg leuk, want ze zaten geboeid te luisteren. Toen ik met dat stuk van de les klaar was, gingen we mijn kwalificatierace voor de Olympische Spelen kijken. Dat was de halve finale op de Europese Kampioenschappen. Ook was er tijd om alvast wat vragen stellen.

Na enkele vragen beantwoord te hebben, ging ik verder met de inhoud van mijn sporttas. De kinderen mogen altijd raden wat erin zit en dan worden ze erg nieuwsgierig. Toen eenmaal de bodem van mijn tas bereikt was, hadden we tijd voor de rest van de vragen.

De kinderen hadden alvast goed nagedacht over hun vragen. Ze stelde namelijk hele goede, maar ook moeilijke vragen. Hopelijk heb ik ze allemaal goed beantwoord. Tijdens de les vloog de tijd, dus voor ik goed en wel alle vragen beantwoord had, zat de les erop. Tenslotte was er nog even tijd om een mooie handtekening te zetten, zodat die voor alle kinderen gekopieerd kon worden.

Zelf vond ik het een hele leuke les, want de kinderen waren erg geïnteresseerd en stelden hele goed vragen. Ook gedroegen de kinderen zich voorbeeldig.